Belgische kwaliteitswijn d’Hellekapelle

Het was het jaar 2009.  Een bezoek aan een Heuvellandse wijnbouwer op de dag van de ambachten én een mooi hellend vlak.  Meer was er niet nodig om ons in april 2009 te doen besluiten om 3.000 druivenstokken aan te  planten: helft Pinot Noir en helft Chardonnay.

Zoveel jaren later zijn het 9.000 stokken en de liefde voor de wijnbouw groeit nog elke dag!

Filosofie

Michel Dehem en Carine Suffis runnen dit kleinschalig familiaal wijnbedrijf.

Aanplant : 9.000 stokken Chardonnay, Pinot Noir, en Pinot Auxerrois. De keuze voor deze wijnrassen is niet de gemakkelijkste weg maar wel de grootste troef om kwaliteitswijn te maken. Wij werken duurzaam en met respect voor de natuur. De grond wordt mechanisch bewerkt. We laten de natuur zo goed als mogelijk haar werk doen. De druivenstok vraagt het hele jaar rond veel aandacht en zorg. De druiven worden handgeplukt enkel als de tijd en de druiven er rijp voor zijn…

Michel volgt zijn buikgevoel en maakt alle keuzes voor het wijnmaken zelf. Zo krijg je een uniek product dat niet anders dan kwaliteitsvol kan zijn door alle bezieling die er in steekt.

Bezoek

Na afspraak

Persoonlijke rondleiding met Michel begint in de wijngaard, daarna geeft Michel deskundige uitleg in de vinificatieruimte en kunt u al uw vragen over de wijnbouw kwijt.   Natuurlijk wordt er daarna geproefd.

Prijs

€ 8,5/persoon

Drie proevertjes zijn inbegrepen.

Duur

anderhalf uur

Winkel

  • Na afspraak
  • Van 08/11/20 tot 20/12/20: iedere zondag open van 10h tot 12h
Wijngoed d'Hellekapelle
Dikkebusstraat 171
8958 LOKER
  • +3257202483
  • Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.
  • BTW: BE0450 990 909

Verzenden

Ontwerp door web-itc